Cristóbal Colón, La Fageda: “El treball ens ha d’ajudar a millorar com a persones, si no és alienant”.

La cultura de la por i la llei de “viure sense propòsit” són l’esclavitud en estat pur, són els enemics de l’economia social

Economia social: La gran aposta. Si fracasses “ja t’ho vaig dir” (cultura de la por), si tens èxit “quina sort has tingut” (llei de “viure sense propòsit”). No contaminis la ment amb arguments de baix perfil intel·lectual, segueix avançant, deixa en fora de joc l’immobilisme.

Pensa que el petit gran canvi el tens molt a prop, molt a l’abast, comença en tu mateix. En lloc del foment de la cultura “viure sense propòsit” i la cultura de la por, fomenta la cultura del propòsit, el coratge i la determinació en cada petit gest. Trobo que és adient  la cita de Cristóbal Colón.

També vull destacar el consum responsable que fomenta Imaginarium, on tenen joguines no  violentes ni sexistes i deixen jugar els nens amb les joguines, experimenten amb elles i després si volen ja compren. Miren en horitzontal, miren als ulls dels nens perquè tenen una porta a la seva mida (l’empatia de la qual parla Goleman).

Lluitar en forma constructiva i no de forma destructiva, no és perdre el temps, és guanyar el pols al temps dignament, lluitar és la gran oportunitat de fer realitat els teus somnis, els meus somnis, els nostres somnis. Ni un somni més sense esperança, no podem caure tan baix, ho volem absolutament tot. La vida és pels somiadors realistes, els somiadors realistes dibuixen i no esborren, creen i no destrueixen, imaginen i no s’estandarditzen, cooperen i  competeixen alhora. Somiar és màgia, màgia són somnis, poder és l’empenta per fer realitat els somnis.

Un únic clam de victòria: És temps de guanyar

Open innovation Strategist proposa tres principis fonamentals irrenunciables:

1. No regalarem ni una gota de suor del nostre esforç, no hi ha excuses.
2. Gaudeix mentre persegueixes els somnis.
3. Hem après de les derrotes, ens hem fet forts i guanyarem.