10 conceptes que inspiren sobre innovació, transformació digital i creixement personal (II)

Tornem amb la segona llista de conceptes

Espero que us sigui útil.

Concepte 1: Què passa si les empreses actuen com a persones i persones com a empreses? de  Guillem Recolons.

  • Gestionar les empreses humanitzant-les (executive branding, personal branding, employee advocacy, relat corporatiu…)
  • I les persones gestionar-nos com empreses (propòsit, una missió i valors, llenços de model de negoci per a persones, proposta de valor, pla de comunicació personal, lema personal …)

Concepte 2:“Motivació és tenir motius, no ànims” de Alfonso Alcántara.

Concepte 3. Now-How: saber com fer alguna cosa fàcil i eficientment.

Concepte 4: buit estratègic / mercat ocult. Un buit estratègic és un espai al mercat no explorat. El mercat ocult és aquell mercat (el lloc on es troba l’oferta i la demanda) existent encara que no es publica l’oferta (molt de moda en el món laboral).

Concepte 5: salari emocional. Es tracta d’un concepte que va més enllà del salari monetari, com per exemple: bon clima laboral, conciliació laboral …. De totes maneres cal que es cobreixin les necessitats del salari monetari.

Concepte 6: la gran innovació sorgida de l’error de 3M. El 1968 Spencer Silver, químic dels laboratoris nord-americans 3M, recercava una cola molt forta per a usar en indústria aeroespacial. Tot i que la seva intenció era la contrària, en un dels seus experiments va suposar crear una cola feble fet de micro esferes acríliques. El 1980, 3M finalment va llançar les Post-It Notes.

Concepte 7: corba de valor. És la corba que surt de representar els diferents aspectes que aporten valor de la teva marca o empresa.

Concepte 8: model de negoci. És la manera de fer diners, pot ser el model de negoci d’una empresa o el teu model de negoci personal. Alexander Osterwalder ho desenvolupa als seus llibres d’una manera molt interessant.

Concepte 9: productivitat personal. Es tracta de treballar de manera eficient, hi ha eines en línia que ajuden com Trello, on pots escriure el que vols fer i passar-ho a fent o acabat. Visualitzar ajuda molt.

Concepte 10: la creativitat segons Ken Robinson. Podem veure l’essència del concepte amb aquesta frase:

 “Tot nen és un artista: perquè creu cegament en el seu propi talent. La raó és que no tenen gens de por a equivocar-se… fins que el sistema els va ensenyant a poc a poc que l’error existeix i han d’avergonyir-se d’ell”

Ken Robinson

Concepte extra: Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 2020. Són els objectius d’una agenda ambiciosa i universal per transformar el món.