Ser especialista i alhora tenir polivalència davant les crisis que modifiquen mentalitats

  • L’educació no és només l’escola o la família, l’educació és la cultura que ens envolta en definitiva les experiències del dia a dia on es mouen els valors (la publicitat que ens envolta, una feina basada en propòsit i no productivitat com a únic objectiu…)
  • Moltes empreses cerquen objectius d’assoliment per ser productius, cosa que no és productiu ni tenir benestar, per ser productiu cal cercar objectius de propòsit personal, això dona alt benestar i alta productivitat.
  • Mai he entès com les persones acaben dimitint sense pensar més opcions i no fan un pla de millora continua per revertir el negatiu que han generat, podrien dimitir i tornar més tard, però no destruir el seu llegat o almenys intentar tenir reptes i no destruir tot.
  • Ser generalista no et fa candidat/a per un lloc de treball, ser especialista fa que siguis candidat/a per un lloc de treball, però ser especialista polivalent et fa ser candidat/a ideal per lloc de treball si encaixes en el perfil d’alguna manera.
  • Les sortides de treball descriuen especialitats, però no polivalències, per tant, en les carreres i els màsters l’important no és la sortida laboral que posa a la fixa descriptiva, sinó les competències associades a la titulació i com ho apliques segons la teva essència.
  • Les crisis canvien mentalitats, abans la crisi econòmica no es volia ser mileurista, després la crisi la queixa és no tenir feina en lloc de ser mileurista. Abans la crisi sanitària és tothom volia tenir una pàgina web, però ho volien sense manteniment ni servei, després de la pandèmia es volen més webs amb servei, però, en canvi, sense servei físic, les persones amb tot el dret pot reclamar servei físic. Per tots els canvis de mentalitat és important la polivalència.
  • He passat d’una titulació digital menys polivalent (màrqueting digital) a una més polivalent (transformació digital), però les competències polivalents de totes les titulacions me les he quedat. Si vaig formació potser no faig màrqueting digital, però sí una branca màrqueting digital, màrqueting de contingut (continguts rellevants per generar valor per l’empresa en aquest cas continguts formatius).
  • Conclusió sigues especialista, però sigues especialista i alhora tingues polivalència.