Faig una anàlisi crítica de “les 7 lleis espirituals de l’èxit” de Deepak Chopra, que és un metge, escriptor i conferenciant indi
Analitzaré les lleis amb una anàlisi crítica, quedin-me amb el que ens pot ajudar a millorar els nostres punts forts i afrontar els punts febles i ho relacionaré amb altres coneixements.
Llei 1: la llei de la potencialitat pura. Silenci, meditació i no jutjar
Quan es fa un braimstorning o pluja d’idees no es jutja, una pluja d’idees, és una tècnica de creativitat. Em recorda a una pluja d’idees on els comentaris negatius estan prohibits. No s’han de jutjar les idees ni rebutjar-sobre la marxa. L’objectiu és obtenir el màxim nombre d’idees.
Llei 2: llei del donar. Perquè aquesta energia flueixi constantment cap a nosaltres, hem de mantenir-la en circulació. El moviment genera moviment
Crec que per fer circular els diners s’ha d’invertir més que gastar, per exemple pots invertir en tu mateix, invertint en capital intel·lectual com pot ser una formació que t’aporti, una experiència que m’enriqueixi o invertir-ho en el fet de conrear la teva marca personal.
Llei 3: Karma o causa-efecte. Aquesta llei diu tota acció que tot té una conseqüència, creant-se una causa- efecte
Recorda al diagrama d’Ishikawa que també és anomenat d’espina de peix, causa-efecte de Kaoru Ishikawa, el doctor enginyer japonès que es va especialitzar en la gestió, control i millora de la qualitat als serveis i processos productius.
Llei 4: la llei del menor esforç. Avui acceptaré a les persones, les situacions, les circumstàncies i els successos tal com es presentin
Els peixos no fan esforços per nadar, neden. Assumir la responsabilitat i no culpar altres de la meva situació. Accepto les coses com són en aquest moment, no com m’agradaria que fossin.
Recorda al que explica la psicòloga Patricia Ramírez, ella ho denomina ser protagonista o víctima i això depèn del locus de control intern o extern.
Llei 5: la llei de la intenció i el desig. La sola intenció és molt poderosa, perquè és desig sense afecció al resultat
Tenir una llista de desitjos i llegir-ho quan et despertes.
Llei 6: la llei de la desafecció
Renunciem a l’interès pel resultat.
Llei 7: la llei del propòsit o “DHARMA”. Aquesta llei diu que ens hem manifestat en forma física per complir un propòsit
Fer una llista dels talents únics, fer una llista del que m’agrada mentre expresso els meus talents únics. Quan expresses els talents únics els utilitzes per servir a la humanitat i perds el sentit del temps, quan crees abundància en la teva vida i a la vida dels altres.
La resta de lleis
La llei 5, 6 i 7 recorda a la paraula japonesa “ganbarimasu“, que vol dir fer-ho el millor possible. Segons la cultura d’occident si tens bons estudis per aconseguir una bona posició, tindràs un bon sou i podràs viure en una bona casa amb una bona posició econòmica. Segons la cultura japonesa, no és important que destaquis en moltes coses l’important és tenir un bon propòsit, un bon Ikigai (una raó de ser). Si ets perseverant i ets pacient, podràs recorre el teu rumb cap a l’objectiu al mateix temps que aprens. Cal destacar que el propòsit japonès, va més enllà del de Deepak Chopra i inclou dins el concepte del propòsit la idea que cal construir-lo cal que tinguis en compte “pel que em poden pagar” (viabilitat). La llei 6 em recorda cultura de la tolerància al fracàs dels Estats Units, diu Thomas Edison: “No vaig fracassar, només vaig descobrir 999 maneres de com no fer una bombeta”.
Quan tens un propòsit, tens més autoestima, perquè la teva presència al món està justificada.
Millorar l’autoestima és molt positiu, per exemple pot ser útil per les persones que tenen un complex de superioritat (quan algú se sent superior i es posa una màscara de supèrbia per ocultar la seva inseguretat) o per les persones que tenen un complex d’inferioritat (quan algú se sent inferior amb el sentiment de valer menys que els altres).
Màster universitari d'Innovació i Transformació Digital,
Màster Universitari en Màrqueting Digital, Graduat en Administració i Direcció d’Empreses, Diplomat en Ciències Empresarials. Sóc un apassionat de les Ciències Socials, les organitzacions i l’estratègia. Vetllo perquè persones, organitzacions i agents apostin per coopetir, cooperar i competir alhora. Penso que actualment la frase “el meu departament d'R+D és el millor”, no té sentit. Ara el paradigma és la innovació oberta, ara “el món és el teu departament d'R+D”. Considero que és una gran esperança que existeixi Internet perquè és essencial per mi el vessant social que amb actitud pot desprendre la tecnologia.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Política de galetes
Utiltzem galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes. Més informació sobre la política de galetes[/ privacy_link]