La visió “ser nosaltres mateixos/es”, no té sentit, hem de ser fidels al propòsit personal

  • Hi ha un corrent que diu que podem seguir les regles de la gestió de les empreses per fer la nostra estratègia personal (Canvas personal, Andres Peréz ortega, Guillem Recolons). Estic d’acord, sempre que sigui ens fixem en una empresa que no només busqui el benefici econòmic, cal que busquis tres beneficis, el teu benefici, els beneficis del microentorn i el macroentorn (mètode win win win) i sigui una empresa que es basi en la creativitat i la intel·ligència emocional (condicionants). Apliquem-ho, això si, en compte els condicionants.
  • Tenir un propòsit una raó de ser t’ofereix resiliència per aguantar situacions difícils i si fas activitats segons el teu propòsit entres en flow i pots gaudir de l’atenció plena allunyar-te de l’ansietat o la depressió (les empreses això li diuen missió, visió i valors), si tenim un propòsit és més fàcil aconseguir els objectius que ens proposem. Seguir el propòsit també dona autoestima.
  • Tenir la visió “ser tu mateix/a” és una creença limitant i no és ideal segons Patricia Ramírez si dius “jo soc així” segur que no canvies. Segons Patricia Ramírez cal tenir una comunicació elegant no actuar bruscament dient “soc així”. Quan volem obtenir uns objectius de valors diferents del que tenen altres hem de fer el que a les empreses es diu “gestió del canvi” podem aplicar el “Lean Change Canvas” (resumint cal oferir un benefici a curt termini, uns fets assolits a curt termini que ajudin i oferir eines per mentoritzar o formar o instruir en el canvi).
  • No digitalitzar (utilitzar eines digitals) curt termini. Hem de transformar digitalment (aprofitar les oportunitats digitals pensant el llarg termini, redissenyar-nos oferint valor i vencent la resistència al canvi). Finalment, recordar que per una bona transformació digital cal tenir en compte la ciberseguretat, la privacitat i la protecció de dades en equilibri amb tot el que hem dit.
  • Sense Lean Change Canvas tens comunicació agressiva o comunicació passiva però no assertiva.
  • Has de fer millora contínua com a les empreses fan amb les normatives ISO en la gestió de la qualitat.
  • Un cop tens el propòsit has de fixar objectius SMART i crear un pla d’acció. Pots obtenir idees amb una llista de verificació. El Pla acció el pots fer amb avisos a HabitNow. Millor objectius trossejats per entrar en flow i generar dopamina en aconseguir-ho.
  • Has de fer inbound màrqueting, tingués preparats els teus arguments perquè quan et preguntin és el moment ideal per exposar els teus arguments perquè estaran receptius. Fer inbound màrqueting és oferir valor on pot tenir valor la teva proposta de valor i no oferir valor allà on no té valor la teva proposta de valor, pots tenir una proposta de valor per cada marca, producte o servei més enllà de la proposta de valor general sempre que siguin coherents.
  • Has de fer content màrqueting (identitat corporativa) i gestionar la reputació online (gestionar l’opinió que els altres tenen de tu), això et permet prevenir crisis de comunicació. Els arguments constructius els pots rebatre amb una bona atenció al client. Els arguments no constructius no cal oferir valor. Obtenir una opinió positiva majoritària és ideal, fent reformació positiva, quan no es pot cal posicionar el positiu per sobre el negatiu. Has de fer escolta social per fer un seguiment de la reputació online.
  • Per fer tot això proposo un nou model PESTEL basat l’apoderament de la població amb la millora la qualitat de vida de tota la població que crearà un món on es visqui millor i la població tingui una autoestima òptima.