El rescat competencial i el learning by doing per acreditar-te

  • Hi ha diferents acreditacions: ACTIC, itineraris de l’Aula Mentor, Acredita’t, acreditacions de Google, certificats de nivells d’idiomes, convalidació assignatures de la universitat (avaluació d’estudis previs o reconeixement de l’experiència laboral)… Una acreditació demostra que tens el que demanen, és com un segell de qualitat, és una marca valorada que s’incorpora a la proposta de valor de la teva marca personal.
  • El rescat competencial i el learning by doing és la clau per ser apte en acreditacions.
  • Aprofitar el rescat competencial per assolir el que et demana l’acreditació enfocant-ho amb el que et fa entrar en flow, ja que en definitiva és el que et motiva (entrar en flow vol dir que no notes que passa el temps quan fas aquella activitat).
  • El rescat competencial és aprofitar les competències que desenvolupes al llarg de la vida sigui laboral o personal. Si et pare/mare pots entrenar el lideratge amb els teus fills/es, per exemple.
  • El learning by doing és aprendre fent, de manera activa. Per exemple si t’agraden les peces gràfiques, utilitza PowerPoint com una eina de disseny gràfic, no només com una eina de presentacions i et serà més fàcil aprovar l’ACTIC avançat de presentacions, això si mirat la guia de la prova per saber com seran el tipus de preguntes de la prova i prepara’t segons el que els agrada preguntar en l’Examen.
  • Utilitza la intel·ligència artificial, no per copiar literalment, sinó per estudiar, estudia’t els qüestionaris d’acreditacions i el que preguntin més a les acreditacions pots demanar que et cerqui informació sobre el tema a la intel·ligència artificial i estudieu-ho.
  • Recorda és important està relaxat i inspirat en la prova o quan reculls evidencies que t’acreditin, per això és important l’organització i la productivitat personal (etiquetes i filtres de l’e-mail, llistes de Google Keep, taulers de Trello, avisos de dates a HabitNow o tenir organitzades les carpetes digitals o físiques), recorda que per exemple en l’administració pública són importants tenir papers de tot que justifiqui les polítiques públiques demandades i cal conèixer que funcionen amb certificats digitals que permeten la signatura digital o identificació digital sense signatura digital (com l’idCAT mòbil o cl@ve PIN). En l’administració privada és important evidències que deixin clar que has assolit els objectius empresarials relacionats amb l’empresa on presentes la candidatura.